Dolge, vroče počitnice smo si z otroci malo popestrili z obiskom Pustolovskega parka Betnava. Če otroci radi plezajo (ali če radi plezate tudi vi), ni boljšega kraja za varno plezanje. Ob upoštevanju navodil vodnikov seveda.  Pa tudi cena pustolovske dogodivščine ni previsoka: 5€ za predšolske otroke, 10 za šolske, za družine pa so še posebni popusti. Štiri ure v parku so minile kot bi trenil.

Opravičujem se za fotografije – ni bilo ne časa in ne primerne opreme (mobi)…

Priporočeni ogledi: Pustolovski park Betnava. Če imate čas, pa priporočam še sprehod po mestu – po Lentu ob Dravi, skozi mestni park do Treh ribnikov in mogoče še celo na Piramido – grič nad Mariborom.

Dostop: v Mariboru zavijete z avtoceste na izvozu za Center, peljete mimo trgovskih centrov in v zadnjem križišču zavijete levo proti Betnavskem gradu. Sledite smerokazom za Pustolovski park (gozdiček ob naselju). Parkirajte na parkirišču za avtobusnim obračališčem.

 Po prihodu v park, plačilu najema opreme, nas je sprejel izurjeni inštruktor in otrokom pokazal pravila pravilnega vpenjanja in uporabe opreme. Vsak poskusi, kar je pokazal inštruktor in, kar je dobro, inštruktor jim zagrozi, da v kolikor koga vidi nevarovanega, da bo sedel na klopci.

7 prog je na razpolago v Betnavi. Najmanjšo, za predšolske otroke in najvišjo, za katero je omejitev starost 16 let in 160 cm, smo spustili. Vse ostale pa so preplezali. Mami pa je tokrat na varnih tleh opazovala opice na drevesih :).

Moram reči, da me je bilo na začetku strah, če bodo’pubertetniki’ ubogali in se primerno varovali, a jih moram pohvaliti – nobenega izigravanja pravil ni bilo. Inštruktorji so pa tudi ves čas na preži in v pomoč z nasveti, če komu ne gre prav dobro. Tudi reševanje obnemoglih junakov smo videli. A to večinoma niso bili otroci :).

 Na Mariborskem Pohorju je še en adrenalinski park. Če ste ga obiskali in vam je bilo všeč, nam lahko sporočite in gremo naslednjič tja.

Značke: , ,Posredujte mnenje

Uporabite lahko naslednje oznake: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>